Scroll Top

Pinterest-tips voor ondernemers; zo start je in vijf stappen

Pinterest groeit in Nederland. Er zijn nu bijna 4 miljoen Nederlandse gebruikers en bijna 750.000 mensen gebruiken dit platform dagelijks. Om ideeën op te zoeken voor (belangrijke) gebeurtenissen in hun leven. Hierdoor is de aankoopintentie op Pinterest gemiddeld hoger dan op andere social media platformen.

Een enorme gemiste kans voor ondernemers dus, als je niets doet met dit platform. In dit bericht vertel ik je aan de hand van vijf Pinterest-tips voor ondernemers hoe je begint met Pinterest.

Pinterest-tips voor ondernemers | zo start je in vijf stappen

Dit bericht bevat affiliate-links. Dit betekent dat ik een kleine vergoeding krijg, mocht je een product aanschaffen na het klikken op zo’n link. Het kost jou verder niets extra.

In deze video zie je een samenvatting van deze blogpost. Lees verder voor uitgebreidere informatie.

Zorg voor een goed Pinterest-account

De eerste stap is natuurlijk het überhaupt hebben van een Pinterest-account. Heb je nog geen account, maak dan gelijk een zakelijk account aan via deze link: maak een zakelijk Pinterest-account aan. Heb je al wel Pinterest, maar nog geen zakelijk account? Dit kun je heel gemakkelijk omzetten. Dan krijg je gelijk toegang tot de statistieken en heb je de mogelijkheid om advertenties aan te maken. Hoe je dit doet kun je lezen in dit bericht: Pinterest account omzetten naar zakelijk.

Als tweede is het een goed idee om je website te bevestigen. Als er dan iets bewaard wordt vanaf jouw site, komt jouw Pinterest-profiel bij deze pin te staan. Ook krijg je toegang tot uitgebreidere statistieken. Hoe je dat doet, lees je hier: Uitleg blog of website bevestigen in Pinterest (voor WordPress en Blogger).

Tot slot raad ik je aan om uitgebreide pins aan te zetten. Deze rich pins bevatten meer informatie en worden hierdoor beter gevonden op Pinterest. Lees er alles over in dit bericht: Rich pins op Pinterest: wat, waarom en hoe?

Pinterest tips voor ondernemers

Maak speciale afbeeldingen voor Pinterest

De meeste afbeeldingen op websites zijn in liggend formaat (de breedte is langer dan de hoogte). Dit leest lekkerder, maar deze afbeeldingen zijn minder geschikt voor op Pinterest. Het stramien van Pinterest bestaat namelijk uit kolommen, waardoor staande afbeeldingen meer plek innemen en dus meer opvallen.

Ga dus aan de slag om afbeeldingen speciaal voor Pinterest te maken. Heb je bijvoorbeeld mooie productafbeeldingen? Deze kun je verticaal maken, door er een tekst aan toe te voegen. Of door ze met een aantal andere afbeeldingen te verwerken in een gift guide. Hiervoor kun je een online bewerkingsprogramma gebruiken, zoals Canva. In dit bericht kun je zien hoe je dat doet: zelf een Pinterest-afbeelding maken in Canva.

Plaats Pinterest-afbeeldingen op website

Je kunt de afbeeldingen die je voor Pinterest gemaakt hebt direct in Pinterest uploaden, maar het is een beter idee om ze op je website te zetten. Zo kunnen bezoekers ook het bericht bewaren op Pinterest als ze het gelezen hebben en het goed vonden. Een Pinterest-afbeelding op je site zetten, gaat hetzelfde als een gewone afbeelding uploaden. Je kunt er eventueel nog “Bewaar op Pinterest” boven zetten.

Zorg er wel voor dat je een pin-beschrijving meegeeft aan de afbeelding. Dit kun je bijvoorbeeld doen met behulp van de WordPress-plugin WP Tasty (betaald, veel mogelijkheden) of Meta pin (gratis). Ben je handig met HTML dan kun je dit ook doen door het attribuut data-pin-description toe te voegen aan de img-tag.

Maak het je bezoekers  makkelijk om afbeeldingen te bewaren door de Pinterest-bewaarknop te installeren op je website. Zo doe je dat: Handleiding: Pinterest bewaarknop installeren.

pinterest starten vijf stappen

Bewaar de afbeeldingen op Pinterest

Nu kun je de afbeeldingen vanaf je website op een Pinterest-bord bewaren. Gebruik je de Pinterest-bewaar of browser-knop dan komt het juiste adres naar de webpagina vanzelf mee. Gebruik je de upload-functie in Pinterest zelf, dan zul de juiste URL even moeten plakken. Vul hier niet het adres van je homepage in, maar altijd het adres van het bericht zelf.

Een Pinterest-pin mag je best op verschillende relevante borden bewaren. Zorg er wel voor dat hier tijd en pins tussen zitten, anders staat het erg spammerig.

Pinterest ondernemers

Wees iedere dag actief op Pinterest

Ook erg belangrijk: Pinterest houdt van actieve gebruikers. Probeer dus elke dag op Pinterest actief te zijn voor het beste resultaat. Vind je dit lastig? Dan kun je een planningstool zoals Tailwind gebruiken. Hiermee kun je in een uur per week je Pinterest plannen en toch iedere dag posten.

Heb je hier ook geen zin in? Misschien kan ik je dan helpen met mijn Pinterest-management diensten.

Creeër met jouw zakelijke Pinterest-account een plek waar je doelgroep goede informatie kan vinden. Zo trek je de juiste volgers en potentiële klanten aan.

Ben je helemaal enthousiast geworden over Pinterest? En wil je meer en uitgebreidere informatie? Schrijf je dan in voor de challenge of koop de Pinterest-cursus.

Als je de tips in dit bericht opvolgt, kun jij ook resultaat boeken met Pinterest en profiteren van dit groeiende platform. Want de gebruikers op Pinterest zijn op zoek naar ideeën van bedrijven zoals dat van jou. Ik wens je veel succes en als je een vraag hebt, mail me dan op fleur@pinexpert.nl.

Bewaar voor later op Pinterest:

5 pinterest tips ondernemers

pinterest-tips ondernemers

starten met pinterest ondernemers

Opmerkingen (4)

hey ik heb een vraagje ik heb een paar pins die 1,2k keer gezien worden maar dan word er maar 2 keer op geklikt naar mijn blog hoe kan ik dit verbeteren?

Het aantal weergaven is altijd vele malen hoger dat het aantal kliks of repins. Dit gaat bijvoorbeeld ook over het aantal keer dat er voorbij een pin gescrolld werd in de zoekresultaten of op de homepage. Probeer een prikkelende tekst op de pin te plaatsen, die mensen nieuwsgierig maakt om door te klikken. En kijk eens of pins met foto’s (en tekst) het beter doen dan pins met alleen tekst. Succes!

Hallo, ik heb een vraagje over zoekwoorden. Ik heb via mijn account een afbeelding geplaatst en nu wil ik het terug vinden via het zoekveld met de zoekwoorden, echt kan ik mijn afbeelding niet terug vinden als ik exact dezelfde woorden invul als mijn titel? doe ik iets verkeerds of moet dit op een hele andere manier.

Hoi, het duurt een tijdje voor je pin zichtbaar wordt in de zoekresultaten. Als je het over een of twee weken nog eens probeert, zou je wel wat moeten zien. Het ligt aan verschillende factoren hoe je hoog je pin dan in de resultaten verschijnt. Succes!

Een opmerking achterlaten

CommentLuv badge