Scroll Top

Pinterest-cursus in het Nederlands (voor bloggers)

Ben je op zoek naar een Pinterest-cursus in het Nederlands? Hoe werkt Pinterest zakelijk voor bloggers? In deze cursus leer je onder andere je Pinterest borden ordenen, hoe je twee Pinterest accounts tegelijk kunt gebruiken, hoe zet je iets op Pinterest en nog veel meer.

Pinterest-cursus voor bloggers

Pinterest is bij steeds meer bloggers verkeersbron nummer 1. Misschien heb jij het ook geprobeerd: wat blogafbeeldingen op Pinterest gezet in de hoop meer bezoekers te krijgen. Maar tot nu toe zonder succes.

Je ziet geen resultaten en stopt er maar weer mee. Je tijd is schaars en je hebt al zoveel social media-kanalen om bij te houden. Eigenlijk snap je het platform ook niet helemaal. Ok, je weet wel hoe je zelf dingen kunt opzoeken, maar kan het ook voor jouw site werken? Hoe dan?

Of je gaat stug door, maar eigenlijk zie je niet het effect waarop je gehoopt had. Je leest dat het bij andere bloggers wel werkt en hebt het gevoel dat je iets mist. Maar wat?

Ben je er klaar mee?

Wil je niet langer Pinterest als een blackbox zien? Maar begrijpen wat je doet en waarom het werkt? In deze cursus krijg je heel veel (achtergrond)informatie en praktische tips.

Alle informatie die je nodig hebt om Pinterest in te zetten voor je blog staat bij elkaar verzameld. Zodat je precies weet wat je moet doen en waarom.

Nadat je de cursus hebt gedaan kun je met zelfvertrouwen aan de slag op Pinterest. Zodat jij ook van Pinterest jouw voornaamste bron van blogverkeer kunt maken.

Wat kun je verwachten?

De cursus bestaat uit 5 modules met tekst en afbeeldingen, met duidelijke uitleg. Na aankoop krijg je direct toegang tot de cursus in een digitale leeromgeving. Je kunt de cursus helemaal in je eigen tempo volgen.

De gehele cursus kun je in twee uur lezen. Het in de praktijk brengen van het geleerde kost natuurlijk meer tijd. Maar dat is het leuke werk en wat je bezoekers gaat opleveren.

Kom je ergens niet uit, dan kun je me altijd mailen. Dan help ik je zo snel mogelijk om het op te lossen.

De volgende onderwerpen komen aan bod:

Module 1 – Waar houdt Pinterest van?

In de eerste module krijg je meer uitleg wat Pinterest wel en niet fijn vindt en hoe het algoritme ongeveer werkt (hoe het precies werkt is natuurlijk niet bekend én algoritmes zijn natuurlijk aan verandering onderhevig). Ik wil je deze principes alvast vroeg in de cursus uitleggen, omdat je ze dan in je achterhoofd kunt houden bij het maken van borden en pins.

Module 2 – Een goed Pinterest-account

In module twee gaan we ervoor zorgen dat je account helemaal in orde is.  Na deze module heb je een zakelijk account, uitgebreide pins, je website bevestigt, een goede profielfoto, -naam en -omschrijving en hebben we gecontroleerd of bezoekers vanaf jouw site pins kunnen bewaren.

2.1 Zakelijk account

2.2 Website bevestigen

2.3 Uitgebreide pins

2.4 Een goed Pinterest-profiel

2.5 Pinterest op je blog

2.6 Hoe krijg je meer volgers?

Module 3 – Pinterest-borden die je helpen om gevonden te worden

Vervolgens zijn de borden aan de beurt.  Aan het eind van deze module weet je welke soorten borden er zijn, of je secties moet gebruiken en of bordomslagen de moeite waard zijn. Daarnaast gaan we extra diep in op de groepsborden; wat zijn dat, hoe gebruik je ze, hoe vind je goede groepsborden en hoe word je er lid van.

3.1 Soorten borden

3.2 Alles over groepsborden

3.3 Borden optimaliseren voor je doelgroep

3.4 Hoeveel borden?

Module 4 – Pins maken die werken

In de vierde module krijg je allerlei handige tips om mooie en goede pin-afbeeldingen te maken. Maar met alleen een mooi plaatje ben je er nog niet. We moeten Pinterest ook vertellen waar de pin over gaat. Aan het eind van deze module weet je precies hoe je goede pins maakt, die kliks krijgen.

4.1 Hier bestaat een pin uit

4.2 Pin-afbeeldingen

4.3 Pin-beschrijvingen

Module 5 – Pinterest-tactiek opstellen

De laatste module gaat over je Pinterest-tactiek. Deze is voor iedereen weer wat anders. Je krijgt informatie over verschillende onderwerpen, zoals hoeveel pins per dag, hoe je het best een pin kunt bewaren, handmatig pinnen vs Tailwind en meer. Met deze informatie kun je je eigen tactiek opstellen en groeien op en via Pinterest.

5.1 Aantal pins per dag

5.2 Hoe kun je het beste een pin bewaren?

5.3 Manueel pinnen vs een planningstool

Zit je nog te twijfelen of deze cursus wat voor jou is en wil je de uitgebreide inhoudsopgave zien? Stuur met dan een mail naar fleur@pinexpert.nl, dan stuur ik je die toe.

Of ben je benieuwd wat anderen van de cursus vinden? Minke schreef een review (Via pinterest bezoekers op je blog? Doe de cursus!).

Even kennismaken

Ik ben Fleur. Dankzij mijn opleiding Digitale Communicatie en technische achtergrond ben ik goed in het schrijven van handleidingen. Ik kan lastige dingen duidelijk uitleggen. De afgelopen jaren heb ik me verdiept in Pinterest en ik wil deze kennis graag met jou delen.

Toen ik voor de Blogfeestjes op MizFlurry regelmatig pins van andere blogs bewaarde, zag ik dat het nog vaak niet goed gaat. Zonde is dat! Pinterest kan je zoveel bieden.

Daarom heb ik deze cursus geschreven. Zodat jij niet uren kwijt bent aan informatie zoeken en onderzoek wat wel en niet werkt. Je kunt gelijk aan de slag met tactieken die werken.

Pinterest-cursus voor bloggers

Pinterest is zo’n fijne bron van verkeer voor bloggers. Als het begint te lopen, dan blijft het lopen. En het goede nieuws is: het werkt bij vrijwel iedereen. Zolang je maar de juiste dingen doet. In mijn Pinterest-cursus voor bloggers staat precies wat je moet doen en hoe je dat moet doen om de bezoekersstroom via Pinterest op gang te krijgen.

Is het echt zo makkelijk? Je koopt de cursus en krijgt meer bezoekers? Nou, niet helemaal natuurlijk. Je moet er wel wat voor doen en er tijd in steken. Zeker in het begin is het even doorzetten, want Pinterest geeft niet direct resultaat. Dat is tegelijkertijd ook de kracht van systeem, want alles wat je doet werkt ook lang door. Maar het heeft wat meer tijd nodig om op gang te komen.

En daarna? Als het eenmaal loopt, zul je er nog steeds tijd in moeten steken om te blijven groeien. Maar dan is het veel minder een kwestie van doorzetten, omdat je de goede resultaten al ziet.

Nu is het moment Pinterest serieus in te zetten voor je blog! De populariteit van Facebook is dalende en het gebruik van Pinterest groeit. Begin nu en over drie maanden zul je blij zijn 😀

Klik voor meer informatie over de Pinterest-cursus.

Nu kopen voor 29,95 (inclusief BTW).


Bewaar op Pinterest:

nederlandstalige pinterest cursus pinterest-cursus voor bloggers