Scroll Top

Waarom je Pinterest voor je bedrijf wilt gebruiken

5 redenen om Pinterest nú een prioriteit te maken

Gebruik jij al Pinterest voor de marketing van je bedrijf? Ik merk dat veel ondernemers de kracht van Pinterest nog niet ontdekt hebben of inzetten. En dat terwijl je met een vrij eenvoudige strategie binnen drie maanden echt veel meer bezoekers kunt krijgen.

Waarom je Pinterest nu voor je bedrijf wilt gebruiken, 5 redenen.

Waarom Pinterest voor bedrijven

Dit bericht is niet zo zeer voor de bloggers en ondernemers die al lekker bezig zijn met Pinterest, maar wel voor degenen die een stevig duwtje in de rug kunnen gebruiken om meer met Pinterest te gaan doen. Het is écht tijd om met Pinterest aan de slag te gaan voor je bedrijf. Zo snel mogelijk, want het is nog steeds een heel goed moment om te starten met Pinterest. En wel om deze vijf redenen:

1. Groeiend medium

Pinterest groeit nog steeds in Nederland en wereldwijd. In totale aantallen gebruikers, maar ook het aantal gebruikers dat het platform dagelijks gebruikt neemt toe. Afgelopen jaar zijn de gebruikersaantallen van Pinterest zelfs harder gestegen dan de jaren daarvoor. En dat terwijl het aantal gebruikers van Facebook bijvoorbeeld daalt.

Wist je dat 1/3 van alle social media gebruikers ook Pinterest gebruikt?

2. Bereik je doelgroep

Daarnaast is de kans groot dat jouw doelgroep zich bevindt onder deze groeiende groep gebruikers. 70% van de Pinterest-gebruikers is vrouw, maar eigenlijk alle gebruikers zijn op zoek naar hulp en inspiratie voor belangrijke gebeurtenissen in hun leven. Help jij met jouw bedrijf om het leven van je klanten mooier en/of makkelijker te maken? Dan kun je ze bereiken via dit medium!

3. Weinig concurrentie

Veel ondernemers hebben de kracht van Pinterest nog niet door. Ondanks dat Pinterest groeit in gebruikersaantallen, blijft het in de online strategie van bedrijven vaak achter. Dit is een grote kans. Je kunt gemakkelijk een groot aandeel in de zoekresultaten van Pinterest krijgen als er maar weinig concurrentie aanwezig is.

Flatlay vijf redenen Pinterest bedrijven.

4. Hogere aankoopbereidheid

Pinterest zorgt voor meer bezoekers naar je website. Omdat veel van deze bezoekers op zoek zijn naar oplossingen voor levensgebeurtenissen, is de aankoopbereidheid onder hen hoger dan op andere social media. Dit betekent dus meer klanten en een hogere conversie. Daarnaast kun je ook geld verdienen met affiliate marketing via Pinterest of het juist gebruiken om je nieuwsbrief te laten groeien met potentiële klanten.

5. Langdurig resultaat

De tijd die je in Pinterest stopt werkt lang door. Het opstarten van de bezoekersstroom gaat in het begin vaak wat langzamer, maar als het vuurtje eenmaal brandt, is het lastig uit te krijgen. De bezoekers blijven dan vanzelf komen, ook als je een tijdje wat minder tijd voor de promotie via Pinterest hebt.

De gemiddelde levensduur van een pin is 4 maanden, terwijl dat bij een tweet slechts 24 minuten is.

 

Er is dus werk te doen, maar waar moet je precies beginnen?

Pinterest-basistips

Je kunt beginnen met je aanmelden voor mijn nieuwsbrief; dan ontvang je direct Pinterest basistips en allerlei andere handige tips:

Pinterest-cursus

En deze Pinterest-cursus leert je snel alles wat je wilt weten om zakelijk aan de slag te gaan met Pinterest.

Succes!

Een opmerking achterlaten

CommentLuv badge