Scroll Top

Waarom je meer eigen Pinterest-pins nodig hebt

Snel Pinterest-pins maken is belangrijker dan ooit. Met de laatste algoritme-veranderingen lijkt Pinterest vooral nieuwe, verse pins van content creators te verwachten. De 80/20-regel, waarbij je 80% pins van anderen gebruikte en 20% van jezelf, lijkt nu eerder omgedraaid. De nieuwe interface van Pinterest voor zakelijke accounts lijkt dit ook te onderstrepen. Zo opent na het inloggen de zakelijke hub en krijg je niet meer de smartfeed te zien als startpagina.  Waarschijnlijk om zakelijke gebruikers te ontmoedigen om pins van anderen te bewaren.

meer eigen Pinterest-pins

Pins van anderen bewaren op Pinterest

Wellicht vraag je je af waarom je toch nog content van anderen wilt bewaren, als het vanaf nu de verwachting is dat een content creator voornamelijk haar eigen content moet bewaren voor het beste resultaat. Het is waarschijnlijk geen probleem om 100% eigen content te bewaren op Pinterest en nog steeds aan de Pinterest-richtlijnen te voldoen met deze nieuwe ontwikkeling. Maar de vraag is: heb je zoveel verschillende berichten en tijd om dit voor elkaar te krijgen?

Eerder gaf Pinterest aan dat het okay is om je pins aan te vullen met pins van anderen om zo voor een gevarieerde feed en afwisseling te zorgen. Het voorkomt dat je account gezien wordt als spammerig. Het is nog steeds een goed idee om naar een gevarieerde feed te streven, maar met zoveel mogelijk eigen pins.

Nu de nadruk ligt op meer eigen pins is het wel een goed idee om het aantal pins van anderen die je deelt te verminderen, maar je hoeft er niet helemaal mee te stoppen. Als je gebruik maakt van Tailwind Tribes of groepsborden dan zul je ook wel moeten, wil je je aan de regels houden.

Verse pins krijgen voorrang

Een verse pin heeft een pin-afbeelding die Pinterest nog niet eerder heeft gezien. Pinterest geeft iedere afbeelding een soort handtekening mee, waar de afbeelding aan te herkennen is, ook al wordt deze vanaf een ander account bewaard. Zo weten ze dus welke afbeelding echt nieuw is.

Eerder dit jaar is bekend geworden dat Pinterest voorrang gaat geven aan verse pins ten op zichte van oudere content. Bij twee pins die even relevant zijn, zal de nieuwe pin hoger in de resultaten getoond worden. Dit doen ze om de ‘gewone’ Pinterest-gebruikers te geven waar ze naar op zoek zijn, namelijk nieuwe ideeën.

Maar goed, dit betekent dus dat je nieuwe, verse pins nodig hebt. En veel ook. Gelukkig tellen nieuwe afbeeldingen bij oude content ook als verse pins. En je kunt verschillende variaties maken. Een andere pin-afbeelding betekent dus níet dat je iedere keer een andere foto nodig hebt.

3 manieren om sneller pins te maken

preview pinterest snellere pins
Je tijd blijft echter schaars, dus je kunt vast wel wat ideeën gebruiken om snel nieuwe pins te maken. Ik heb drie ideeën voor je opgeschreven in een handig overzicht.

Als je je inschrijft voor mijn nieuwsbrief dan ontvang je een direct link naar de pagina met een PDF met 3 manieren om sneller pins te maken in je mailbox.


Bewaar voor later op Pinterest:
Meer eigen Pinterest pins

Een opmerking achterlaten

CommentLuv badge