Scroll Top

Geheime Pinterest afbeelding toevoegen, zo doe je dat

Voor Pinterest zijn staande afbeeldingen het best, zo val je meer op in het nieuwsoverzicht en de nieuwsresultaten. Maar niet iedereen zit te wachten op lange plaatjes in een blogpost. Soms past het niet binnen je (huis)stijl en de tekst die vaak in op een pin afbeelding staat vindt ook niet iedereen mooi in een blogbericht. De oplossing hiervoor is de geheime Pinterest afbeelding. Met behulp van een klein stukje code (echt niet moeilijk, beloofd) kun je ervoor zorgen dat bepaalde afbeeldingen pas zichtbaar worden zodra men de pin wil bewaren.Β In deze post leg ik je precies uit hoe je een ‘geheime’ afbeelding toevoegt aan je blogpost.

geheime pinterest afbeelding facebook

Geheime Pinterest afbeelding

De afbeelding is niet echt geheim, maar verborgen, doordat je de zichtbaarheid uitzet. Dit is handig voor hoge Pinterest afbeeldingen, die veel meer opvallen op Pinterest borden, maar die raar staan in je gewone bericht. Het is heel simpel, je hoeft alleen een klein stukje HTML-code om de afbeelding heen te zetten. Als het bericht wordt weergegeven in de browser zie je er niets van, maar zodra je lezer op de pin-knop drukt, staat je lange Pinterest afbeelding ertussen.

De afbeelding en div-tag toevoegen

Eerst moet je natuurlijk de lange afbeelding maken. Gebruik hiervoor een bewerkingsprogramma, zoals Photoshop, Canva of Paint.net. Upload de foto dan naar je blog en zet hem onderaan je blogpost (origineel formaat). Ik zet altijd de tekst “Pinterest-afbeelding” voor de foto, mocht de afbeelding toch zichtbaar zijn (dit gebeurt in sommige readers), dan weet je lezer waar de afbeelding voor bedoeld is.

Zorg dan dat je in de HTML-modus (Tekst tab in WordPress) zit en zoek de zojuist toegevoegde afbeelding op. Plaats dan voor de afbeelding dit stukje HTML-code: <div style=”display:none;”> en achter de afbeelding </div>. Als het goed is ziet je code er dan zo uit:

<div style=”display:none;”>Pinterest-afbeelding: <img src=”naamafbeelding.jpg”/></div>

NB in de img-tag zal waarschijnlijk meer staan dan alleen “src=”, maar dat is niet erg. Lekker laten staan.

Dat is het al!

Tips

– Vaak is de afbeelding klikbaar en staat er ook nog <a></a> met attributen (bijvoorbeeld “href”) omheen. Die kun je ook gewoon in de “div” zetten.

– Wil je de geheime Pinterest afbeelding in al je oude blogposts verwerken, dan kan dit veel werk zijn. Zorg er dan in ieder geval voor dat je dit vanaf nu bij al je nieuwe posts doet en ga ook aan de slag met je 10 populairste posts, je eigen 10 favorieten en je laatste 10 posts. Als je klaar bent met deze optimalisatie heb je gelijk weer een reden om deze berichten nog een keer te delen πŸ˜‰

Gebruik jij Pinterest? Laat hieronder je account achter, dan ga ik je volgen πŸ™‚


Wil je meer Pinterest-tips ontvangen? Schrijf je dan nu in voor mijn nieuwsbrief:


Bewaar voor later op Pinterest:
geheime_pinterest afbeelding pinterest

Opmerkingen (2)

Super tip! Ik zocht al heel lang naar hoe ik dit moest doen! Bedankt πŸ˜€

Fijn dat je er wat aan hebt!

Een opmerking achterlaten

CommentLuv badge