Scroll Top

Account en website optimaliseren voor Pinterest

Pinterest-account optimaliseren

De dienst account en website optimaliseren voor Pinterest neemt bloggers of ondernemers, die al een tijdje bezig zijn op Pinterest of hun persoonlijke account zakelijk in willen zetten, werk uit handen en zorgt voor meer bezoekers via Pinterest.

Herken je dit?

 • Ben je al een tijdje bezig met Pinterest, maar zie je nog niet de resultaten die je zou willen zien?
 • Heb je het gevoel dat het bij anderen veel beter gaat? Doe je maar wat, in de hoop dat het goed is?
 • Maar weet je eigenlijk niet welke stappen je moet zetten voor een beter account?
 • En heb je eigenlijk ook geen tijd om je account onder handen te nemen?
 • Of wil je graag van een persoonlijk naar een zakelijk account, maar heb je geen idee hoe je dit aanpakt?
 • Heb je geen idee welke borden het beste aansluiten bij je doelgroep en eigenlijk geen zin om ze zelf in te richten?
 • Ben je niet zo technisch en vind je het dus lastig om alles wat met Pinterest te maken heeft, goed in te stellen op je website?
 • Zou je gewoon graag willen dat je Pinterest-account tiptop in orde is, zodat de bezoekers vrijwel vanzelf binnen lijken te stromen?

Pinterest-account optimaliseren

Vind je dat je meer bezoekers via Pinterest zou moeten krijgen (want bij anderen zie je dat ook gebeuren), maar heb je geen idee waarom dat bij jou niet lukt? Je bent al een tijd bezig met Pinterest, maar de resultaten blijven voor je gevoel nog achter. Je denkt dat het aanpassen van jou Pinterest-account flink zal helpen, maar je weet niet welke stappen je moet zetten en eigenlijk heb je hier ook geen zin in en tijd voor. 

Of misschien ben je nog niet echt begonnen met Pinterest in te zetten voor zakelijk gebruik, maar heb je wel al jaren een persoonlijk account dat aansluit bij de doelgroep van je bedrijf. Dit account wil je graag inzetten voor je onderneming, maar hoe doe je dat? Misschien weet je al dat je borden moet hebben die aansluiten bij jouw mogelijke klanten, maar hoe bepaal je welke borden dit zijn? En welke naam geef je ze? En dan moet je ook ieder bord verder optimaliseren. Uitzoeken hoe je dit doet, daar heb je eigenlijk geen tijd voor, dus dat blijft liggen. En daarmee haal je niet alles uit Pinterest wat er in zit.

Dan is er nog jouw website en Pinterest. Je weet op zich wel dat daar het een en ander moet gebeuren, maar je bent niet zo technisch dus dat heb je voor je uitgeschoven. Maar ook hier laat je belangrijke factoren voor succes op Pinterest liggen.

Als je je account laat optimaliseren weet je dat alles goed staat, zodat je optimale resultaten uit Pinterest kun halen (minstens zo goed als de concurrentie). Daarnaast kost het je geen tijd, waardoor jij je kunt richten op de dingen die je wel leuk vindt om te doen en waar je goed in bent. Een geoptimaliseerd account maakt het makkelijker om een goede pin-strategie uit te voeren in de toekomst en zorgt voor meer websitebezoekers en potentiële klanten. 

De voordelen van je account laten optimaliseren

 • Je hoeft niet op zoek te gaan naar best practices en de de optimalisatie wordt voor je gedaan, zodat jij je kunt richten op dingen waar je goed in bent
 • Je krijgt een goed account, waarop de juiste borden staan die je doelgroep aanspreken en waarop je makkelijk je pins kunt bewaren
 • Na afloop staat ook alles goed op je website voor maximaal Pinterest-succes
 • Je krijgt twee pinontwerpen zodat je altijd mooie pins kunt maken (in Canva) die bij jouw merk passen
 • Meer websitebezoekers en potentiële klanten

Voorbeelden geoptimaliseerde Pinterest-accounts

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wil je meer lezen over de resultaten van een optimalisatie? Vanessa van vanessablogt.be schreef 6 maanden nadat ik haar Pinterest-account geoptimaliseerd heb deze review: Wat levert mijn blog de meeste bezoekers op: Facebook of Pinterest?.

Voordat ik je Pinterest-profiel en -borden kan optimaliseren hebben we eerst een intakegesprek. Dit kan via videobellen (Facebook Messenger of Skype) of een gewoon telefoongesprek. Tijdens dit gesprek vraag ik je hoe het nu gaat met jouw Pinterest en bespreken we wat jouw bedrijf precies doet, wat je doelen en doelgroep zijn, etc.

Daarna ga ik aan de slag met het verbeteren. Ik zet het account om naar zakelijk, als dat nog niet gebeurd is, richt jouw profielpagina goed in en ga aan de slag met je borden. Sommige borden zal ik archiveren, eventueel pas ik de beschrijving aan en ik maak nieuwe borden aan als dat nodig is. Deze nieuwe borden zal ik ook gelijk inrichten met 10-20 pins.

Daarnaast doe ik ook een aantal aanpassingen achter de schermen die ervoor zorgen dat jouw pins beter gevonden worden. Zowel op Pinterest, website bevestigen en rich pins aanzetten, als op jouw website. Door de aanpassingen op je website wordt het gemakkelijker voor bezoekers om jouw pins te bewaren en krijgen pins gelijk de juiste beschrijving mee. Ook controleer ik of jouw Pinterest-account goed te vinden is op jouw site en pas ik dit eventueel aan als dat niet zo is. Je krijgt een handleiding op maat waarin beschreven staat hoe je het beste pins en pinbeschrijvingen toevoegt aan berichten of pagina’s en hoe je het beste een pin kunt bewaren.

Tot slot maak ik twee pinontwerpen (sjablonen) in Canva voor je, zodat je altijd mooie pins kun maken die bij jouw bedrijf passen. En dan volgt nog een overdacht waarin ik je vertel wat ik precies gedaan heb en je nog vragen kunt stellen.

Wellicht zijn sommige onderdelen overbodig voor jouw specifieke situatie. Daar valt natuurlijk wel een mouw aan te passen. Neem in dit geval even contact met me op via fleur@pinexpert.nl, dan maak ik een offerte op maat voor je.

ACCOUNT EN WEBSITE OPTIMALISEREN
€399

 • Intakegesprek
 • Optimalisatie Pinterest-profiel en borden
 • Pinterest goed op jouw site
 • 2 pinontwerpen in Canva
 • Overdracht (handleiding op maat)

Alle genoemde prijzen zijn exclusief BTW.

Bekijk ook mijn andere ondersteunende Pinterest-diensten.

Pinterest-account optimaliseren